Liviu și Simona. Nuntă cu biciclete

iunie 23, 2011 at 10:24 am 7 comentarii

 „În doi suntem fără frică”


Liviu și Simona nu sunt bicicliști împătimiți, dar s-au îndrăgostit de ideea de a avea propria nuntă cu biciclete. Totul a pornit de la o bicicletă decorativă, pe care Simona a zărit-o la un târg de nunți și nu a durat mult până să i se contureze în minte, povestea nunții cu biciclete. Deși n-au mai pedalat demult, consideră că nunta cu motive biciclistice e o oportunitate pentru ei și le pot  stârni  sentimente nebănuite, mai ales că după eveniment, își vor petrece luna de miere în țara bicicletelor – Danemarca.

M-am cunoscut cu Simona pe internet. Ea căuta decorațiuni de nuntă cu biciclete și m-a găsit pe mine să-i pictez câte ceva special pentru una din cele mai frumoase zile din viața ei. E o persoana caldă, răbdătoare și trăiește cu mari emoții clipele în care copiii pe care-i pregătește la engleză, își dau examenul Cambridge.  Simona abia așteaptă să-și ia zborul spre Danemarca, mai împlinită după nunta cu Liviu, prietenul ei din copilărie.

Fotografiile de mai jos au fost posibile cu amabilitatea fotografului Daniel Vrăbioiu, iar bicicleta tandem a fost adusă de la Giurgiu, cu ajutorul Mariei Bălănean. Mulțumim!


1. Povestiţi-mi despre voi.

Despre noi? Greu de povestit… Suntem două balanţe încăpăţânate şi îndrăgostite de frumos, pe nume Liviu şi Simona, doi nebuni care adoră să facă excursii montane. Nu ne-a plăcut niciodată să vorbim despre noi, tocmai de aceea când ne-am făcut site-ul – www.liviusisimona.dap.ro, am rugat pe altcineva să ne descrie și ne-am amuzat. Până la urmă, degeaba ai o părere despre tine, dacă cei din jur te văd diferit. Aşa cum spunea şi Nicolae Iorga: „€œvaloarea unui om se socoate după numărul celor ce se simt mai bine prin el.”  


2. Care este povestea voastră?

 E atât de ciudat începutul… s-ar putea ca nici noi să nu ştim exact când a început totul. Cel puţin dacă îl întrebi pe Liviu, o să-ţi răspundă că mă ştie din clasa a V-a :). Ceea ce e complet fals.  Eram doi adolescenţi… între timp am devenit doi tineri, la fel de îndrăgostiţi. Spun asta întrucât dacă nu ar fi fost aşa, nu am fi reuşit să descoperim în noi atâta energie pentru a crea lucruri frumoase, în special pentru nunta noastră. Suntem împreună de mici…s-au strâns atât de multe… Ne-am format unul pe altul, iar acum încercam să ne construim un viitor. Nu ştim unde, nu ştim în ce direcţie, ştim doar că suntem doi. Şi cred că e de ajuns. Atât timp cât formăm o echipă bună, restul… noi îl numim cantitate neglijabilă.

 3. Ce v-a determinat să faceţi o nuntă cu motive biciclistice?

 Ne-am îndrăgostit de nişte biciclete din fier forjat la un târg de nunţi, anul trecut, în toamnă. Apoi, căutând pe internet am realizat cât de întâlnită este această temă şi că în afară, invitaţii chiar vin pe bicicletă la nuntă sau fac marş alături de miri. Noi nu am reuşit atât de mult încât să ne convingem invitaţii să vină pe bicicletă… evident că nu ar fi posibil pentru toată lumea. Asta nu înseamnă, însă, că au scăpat de noi. Vom avea grijă să-i integrăm în temă şi să se simtă bine. Ne-am gândit la ei şi le-am pregătit nişte surprize. Sunt persoane în jurul nostru care ne întreabă de aceste surprize. Dragii noştri, nu vă faceţi griji! Noi nu am precizat ce fel de suprize vă aşteaptă: plăcute sau neplăcute! 😀


 4. Sunteţi biciclişti pasionaţi sau nunta voastră cu biciclete a fost doar un moft pentru că e la modă?

 Există pasiune… mai mult pe un taler. Aşa cum am spus şi mai devreme, ne-a încântat foarte mult această idee. Eu n-aş numi-o un moft, ci mai mult o modalitate de exprimare. În plus, totul este personalizat în stilul nostru propriu. Cine ştie? Poate chiar această nuntă cu motive bicicliste va stârni în noi sentimente nebănuite.

 5. Ce amintire legată de biciclete vă aduce azi împreună?

 Nu avem o amintire împreună legată de biciclete, însă Liviu cu siguranţă îţi poate povesti lucruri amuzante din copilăria sa.

Liviu: Într-adevăr, când eram mic, obişnuiam să-mi petrec vacanţele de vară la bunici. Bunicul meu avea o bicicletă Pegas veche de vreo 10 ani, dar care arăta şi funcţiona foarte bine. Aceea a fost bicicleta pe care am învăţat să merg. Din acel moment, obişnuiam să merg km întregi, mai ales în zilele toride de vară când îmi plăcea să merg la scăldat. Cel mai mult mă amuzam când mă trimiteau să iau pepeni de la câmp. Trebuia să urc un deal, lucru care mi se părea destul de neplăcut. Însă la coborâre era o adevărată aventură…imaginaţi-vă un puşti de 10-11 ani cu bicicleta plină de pepeni, coborând pe o vale destul de înclinată, fără frână – doar asta era tot farmecul – tremurandu-i mâinile pe ghidon şi pepenii în sacoşe. Nu stabilitatea era problema mea, ci valea abruptă, deoarece la un moment dat ajungeai într-o curbă fără vizibilitate. Nu ştiai dacă iese în faţa ta o căruţă, maşină sau un alt biciclist :)Š De menţionat faptul că bicicleta încă există (cu mici modificări) şi are mai bine de 20 de ani de activitate.

 6. Care a fost reacţia părinţilor sau a prietenilor privitor la ideea voastră?

 Părinţii încearcă să se adapteze faptului că nunta nu e tocmai una cu tradiţii şi să se bucure alături de noi şi pentru noi. Cei din generaţia tânără, prietenii şi colegii noştri, au primit ideile într-un mod foarte deschis, entuziasmandu-se poate chiar mai mult decât noi. Îţi dau un exemplu: una dintre colegele mele  a avut o reacţie care m-a impresionat… peste aşteptările mele. E de bine, nu vă speriaţi. Era atât de fericită…

 Aşteptăm evenimentul cu sufletul la gură… avem emoţii şi abia aşteptăm să ne relaxam după toate aceste pregătiri. Auzisem şi noi că e obositor şi că sunt multe detalii de luat în calcul, însă nu am crezut că va fi chiar aşa. Ne bazăm, oricum, pe invitaţii noştri. Sunt numai oameni jos pălăria şi îi aşteptăm cu multă căldură sufletească să petreacă alături de noi şi să ne mai preia din emoţii.

 7. Ce decoruri pregătiţi?

 Decorurile sunt surpriză.  Pot să-ţi spun doar atât: tot ce avem este handmade – de la suporţii de flori până la cocarde şi mărturii. Până şi invitaţiile au fost lucrate manual şi cu mult, mult suflet. Pentru cei care încă nu ştiu despre ce vorbim, pot vizualiza  aici.

Pe lângă acestea, invitaţii vor avea ocazia să participe la cununia noastră religioasă, într-un cadru natural, cu băncuţe albe şi foişor alb îmbrăcat în iederă.


8. Care ar fi obiectele decorative de care aţi avea nevoie pentru a realiza decorul perfect?

 Avem nevoie de biciclete din fier forjat sau orice alte minunăţii sub formă de biciclete care ar putea ne să completeze decorul. De asemenea, am fi cei mai fericiți dacă am reuşi să găsim un tandem. Ideal ar fi unul de culoare albă sau verde, însă nu putem fi nerecunoscători, fapt pentru care am aprecia orice tandem ni s-ar pune la dispoziţie. Cred că acesta ar fi cireaşa de pe tort în ceea ce privaste decorul nostru şi imaginea pe care ne-am făcut-o despre nuntă.

 9. Pentru nunta voastră va inspiraţi din alte nunţi internaţionale sau va creaţi propria voastră poveste?

 Cineva mi-a spus odată că e bine să furi atât timp cât ştii să îmbunătăţeşti conceptul. Evident că ideea nu ne aparţine. Cu toate acestea, considerăm că e o nuntă unică tocmai prin faptul că am personalizat-o după placul nostru şi am încercat să avem grijă de toate detaliile.

 10. Pentru Simona: Cum ţi se pare ideea de a pedala în rochie de mireasă?

 Foarte originală. Nu ştiu în ce măsură voi putea face asta, fiindcă e posibil ca rochiţa să nu-mi permită. Totuşi, mă voi aventura pentru câteva poze pe bicicletă, în faţa ei, sub ea…Găsim noi variante.

Și-am încălecat pe-o șa…Și v-am spus poveste-așa…Și-am încălecat pe-o biclă…În doi suntem fără frică!

Detalii de culise:
 Draga noastră Andreea, îţi mulţumim pentru tot sprijinul oferit şi pentru celelalte elemente deosebite cu care ne-ai ajutat. Am întâlnit o grămadă de oameni minunaţi de când ne ocupăm cu organizarea nunţii, iar tu eşti unul dintre ei. 

credit foto: DANIEL VRĂBIOIU

Entry filed under: Bike Art, Tips and tricks, VeloBello fashion. Tags: , , .

Velobello vă așteaptă la Femei pe Mătăsari Sunday Bike Date

7 comentarii Add your own

  • 1. Pingu'  |  iunie 23, 2011 la 11:11 am

    Adevarul e ca atunci cand in viata pedalezi in doi, chiar esti fara frica! Bravo lor si casa de piatra!

    Felicitari Velobello pentru implicare, cu adevarat oameni minunati! 🙂

    Răspunde
  • 2. PUP!  |  iunie 23, 2011 la 12:17 pm

    Inainte…fara frica!
    Bine ar fi sa pedalati in acelasi ritm tot timpul.
    Dar asta este aproape imposibil si atunci este bine sa inversati locurile din cand in cand si sa nu va fie teama sa-i recunoasteti meritele celui care trage.
    Deci, atentie la miscarile coechipierului si tandemul (pe viitor x 1 x 2 sau x 3…) va fi perfect!
    Cu multa dragoste,
    Un cunoscator…PUP!

    Răspunde
  • 3. Dana Cernat  |  iunie 24, 2011 la 3:12 pm

    O poveste frumoasa si o promisiune de viitor pe masura! mi-a facut placere sa citesc articolul 🙂 felicitari protagonistilor si co-organizatorilor si o nunta pe masura asteptarilor va doresc!

    Răspunde
  • 4. Album de nuntă | Chichiridiche handmade  |  noiembrie 29, 2011 la 2:08 am

    […] Mare mi-a fost dragul să realizez acest album pentru Simona, care a visat, dar a și realizat cea mai frumoasă nuntă cu biciclete. M-am cunoscut cu Simona pe internet. Ea căuta decorațiuni de nuntă cu biciclete și m-a găsit pe mine să-i pictez câte ceva special pentru una din cele mai frumoase zile din viața ei. Pornind de la invitația ei de nuntă, am realizat un album în care cei prezenți să-ți lase în scris gândurile și impresiile lor, apoi o bicicletă înflorată pentru meniuri. Povestea ei o puteți citi pe blogul Velobello. […]

    Răspunde
  • 5. romaniidinafaratarii  |  decembrie 31, 2011 la 12:30 am

    Iubiti-va mult si fara sfarsit !!!
    ma bucur citind articolul
    si numai bine cu cat mai multi copii
    2 perechi de gemenii frumosi ca voi 🙂
    numai bine din Austria
    si la multi multi Anisori !!!
    id mess: romaniidinafaratarii

    Răspunde
    • 6. Liviu  |  noiembrie 7, 2012 la 8:30 pm

      Multumim de comentariu.

      Salutari din Danemarca.

  • 7. Album de nuntă  |  octombrie 4, 2013 la 1:14 pm

    […] Mare mi-a fost dragul să realizez acest album pentru Simona, care a visat, dar a și realizat cea mai frumoasă nuntă cu biciclete. M-am cunoscut cu Simona pe internet. Ea căuta decorațiuni de nuntă cu biciclete și m-a găsit pe mine să-i pictez câte ceva special pentru una din cele mai frumoase zile din viața ei. Pornind de la invitația ei de nuntă, am realizat un album în care cei prezenți să-ți lase în scris gândurile și impresiile lor, apoi o bicicletă înflorată pentru meniuri. Povestea ei o puteți citi pe blogul Velobello. […]

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

Blog Stats

  • 483.593 hits