La mulţi ani, copiilor

iunie 1, 2009 at 1:51 pm Lasă un comentariu

Azi e ziua lor, a copiilor şi merită să le facem o bucurie. De ce n-ar fi asta o tricicletă sau o bicicletă cu sau fără roţi ajutătoare ? De ce n-am petrece o zi cu ei in parc, să-i invăţăm să  pedaleze, să se bucure de « viteza » pe care o prind doar prin forţele proprii, să respecte regulile de circulaţie şi pietonii cu care impart trotuarul?! Mersul pe bicicletă nu se uită şi sunt lucruri pe care le faci cu uşurinţă când eşti mic şi devin foarte complicate când eşti mare.

În 2008, asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa a pornit « Veloruţia in şcoli », un proiect special pentru copii si tineri, cu lecţii de educaţie rutieră, biciclistică, premii, concursuri, strângeri de semnaturi şi petiţii pentru construirea pistelor ciclabile pentru ca elevii să poată ajunge mai uşor la şcoala la care invaţă.  Proiectul a fost un real succes in rândul tinerilor, astfel că a continuat şi in 2009 cu noi şcoli incluse in program.  Iată manifestul campaniei «Veloruţia incepe din şcoală» :

Asociaţia „BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA” propune o Pace Pietonală, in colaborare cu pietonii – aliaţii noştri in această luptă, şi apelăm la implicarea elevilor, părinţilor simpatici şi profesorilor binevoitori in demersul de introducere a mersului pe jos şi pe bicicletă in activitaţile de zi cu zi ale familiilor sufocate de aglomeraţia auto, de praful şi poluarea generate de acestea.

Conştienţi că „VELORUŢIA INCEPE DIN ŞCOALĂ„, in condiţiile in care tinerii sunt mult mai energici, mai curajoşi şi mai dornici să schimbe ceea ce părinţii lor NU vor, NU pot sau NU ştiu, ne-am hotărat ca din anul 2008 să inoculăm microbul ‘velo’ in randul tinerilor. Vrem să facem o veloruţie plină de vibraţii pozitive, de veselie, de zburdălnicie, de optimism, de candoare, de inocenţă, de tot ceea ce oamenii mari nu mai au timp, putere şi chef să fie. Sperăm că indemnurile Micilor Prinţi şi Prinţese vor convinge ‘oamenii mari’ să FRANEZE cursa inarmărilor cu maşini, bolizi şi cai putere.

Scopul principal al proiectului „Veloruţia incepe din şcoală” este de a conecta tinerii cu şcoala prin drumuri fără trafic sau de trafic liniştit de mers pe jos sau cu bicicleta, pentru crearea unui mediu sigur şi atractiv ce dă elevilor increderea de a merge pe jos sau cu bicicleta la şcoală.

Inrolaţi-vă acum in VELORUŢIE (o revoluţie pe doua roţi)! Este simplu să participaţi la această campanie – vizitaţi www.velorutia.ro/blog, contactaţi-ne la sediul BateSaua.

Reclame

Entry filed under: Evenimente, întâlniri, anunţuri.

Parcul Politehnicii Bike to rock!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 458,703 hits

%d blogeri au apreciat asta: