Beauty and the Bike

iunie 4, 2009 at 4:47 pm Lasă un comentariu

Via portocala am aflat de o iniţiativă laudabilă a unui grup media, cu suportul autorităţilor oraşului Darlington (UK), prin care se analizează in ce fel privesc fetele şi tinerele femei mersul pe bicicletă in oraş. Numele proiectului spune tot: Beauty and The Bike si noi am citit site-ul de la cap la coada pentru că ne place foarte mult ceea ce vedem.

Se ia drept comparaţie oraşul Bremen (DE), in care aproape 20% dintre locuitori folosesc bicicleta ca mijloc alternativ de transport, spre deosebire de 5% din locuitorii oraşului Darlington, care privesc bicicleta mai mult ca un sport.  Tinerii nu sunt incurajaţi să continue să o folosească, deşi cât sunt copii, toţi au cel puţin o bicicletă. Fetele renunţă pentru că nu se simt in siguranţă in trafic, nu e considerat un lucru cool/feminin, nu ştiu să integreze bicicleta in modul lor normal de viaţă. Până aici….vă sună cunoscut?!

Proiectul se va finaliza cu un documentar cu interviuri şi o expoziţie foto. Scopul principal este de a conştientiza care sunt cauzele pentru care tinerele femei din Darlington nu folosesc bicicleta in viaţa de zi cu zi, de a adapta modelul oraşului Bremen şi de a oferi o bază reala de studiu pentru autorităţile locale ce dezvoltă infrastructura de tranport urbană.

In Bucureşti, de câţiva ani, doar BateŞaua şi MaiMultVerde au facut ceva pentru tinerele bicicliste, dar ne bucură că prezenţa noastră, a fetelor, se face din ce in ce mai simţită in magazinele de profil, prin apariţia bicicletelor „de damă”, a city-bike-urilor şi a accesoriilor. Dar despre asta vom face o trecere in revistă cu altă ocazie, promit!

Revenind la exemplul dat de oraşul Darlington, până va fi gata documentarul, pe care sperăm să-l faca public, ca să-l putem vedea şi lua aminte, iată trailerul şi o parte din interviuri:

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă.

Drezina cu pedale = ciclodrezina Cum se testează un Brompton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 458,703 hits

%d blogeri au apreciat asta: