Cu bicicleta prin Oslo

iunie 7, 2009 at 5:44 pm Un comentariu

By Andreea:

Mi-am amintit că am fost vara trecută in Oslo şi am văzut nişte oameni foarte bine organizaţi. Toată lumea are loc pe stradă, exista bandă pentru masini, bandă pentru autobuze, bandă pentru biciclişti. Nu calcă nimeni pe banda care nu ii aparţine şi din această cauză norvegienii preferă să meargă cu bicicleta sau cu un mijloc de transport in comun pentru a evita statul in trafic. Mi s-a povestit că la inceput nu a fost aşa, că regulile se cam incălcau, dar s-au dat amenzi usturătoare si, in timp, oamenii s-au invăţat sa le respecte. Si asta pentru că sunt civilizaţi; in Romania se pot da un milion de amenzi, se pot ridica sute de masini de pe pistele de bicicleta (de pe trotuar!!!) că tot nu se schimba nimic. Acolo, fiecare membru al familiei are cel puţin câte o bicicletă şi dacă sunt prea mici sunt “instalaţi” in scăunele speciale pentru ei sau in cărucioare ataşate de bicicleta unui părinte. Dacă te plimbi printre blocuri sunt locuri pentru biciclete amenajate in faţa scării. Au in dreptul copacilor un fel de protecţie, din metal, dar foarte bune pentru prinderea bicicletelor sau poate chiar pentru asta au fost făcute, nu am inteles. Mă plimbam la un moment dat pe o stadă cu băruleţe si fiecare copac găzduia cel putin două biciclete. Imi pare rău că nu le-am surprins, dar am aici un exemplu… Fie ploaie fie vânt tot pe biciclete sunt. In apropiere de Oslo există un loc foarte frumos de recreere, o pădure cu multe lacuri, coacăze şi mure in care norvegienii işi petrec des weekend-urile. Şi nu il preferă pentru grătare, ci pentru sport şi lenevit pe iarba. E un loc plăcut şi pentru cei care vor să urce cu bicicletele, cam o oră până la cea mai apropiată cabană şi pot face asta impreună cu familia.

Asa că, dacă mergeţi in Oslo, găsiţi biciclete de inchiriat aproape la orice colţ de stradă, fără nici o exagerare…care vă aşteaptă frumos in rastelele lor speciale.

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă.

BUS Nuntă pe bicicletă

Un comentariu Add your own

  • 1. Trampe Bicycle Lift « Velobello  |  martie 31, 2010 la 12:31 pm

    […] în top 10 “bicycle friendly” oraşe din lume. Oraşul fondat în anul 997, fiind prima capitală a Norvegiei, ocupă un loc important în cultura şi istoria norvegienilor. După un incendiu […]

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

Blog Stats

  • 483.593 hits