din Copenhaga

iunie 10, 2009 at 12:38 pm Lasă un comentariu

Adina a fost in Copenhaga şi a pozat bicicletele, special pentru noi. Dacă nu vă sunt de-ajuns, daţi o raită pe CopenhagenCycleChic, o să vă pună pe gânduri ce veţi vedea.

Sistemul lor ciclistic este in dezvoltare contină de mai bine de 30 de ani şi primăria oraşului are un departament special ce se ocupă de infrastructura şi problemele legate de transportul alternativ, cu promisiunea de a face din Copenhaga, cel mai ciclistic oraş din lume. Din 2 in 2 ani, publică un raport cu date statistice despre numarul persoanelor care merg cu bicicleta la serviciu, iar in 2006, procentul era de 36%, ceea ce alte oraşe nici măcar nu visează să atingă. Să vă mai zic câteva date?!

  • 350 km piste 39 km “rute verzi”
  • aproape 500 000 oameni zilnic pedalează pe pistele oraşului
  • 83% din locuitori au o părere buna şi foarte bună despre mersul cu bicicleta in oraşul lor şi doar 16% nu se simt in siguranţă
  • 1.15 mil. Km parcurşi zilnic
  • bugetele locale sunt suplimentate anual cu 25 mil. DKK (3.3 mil EUR) pentru imbunătăţirea infrastructurii ciclistice

Găsiţi aici raportul „Copenhagen – City of Cyclists, Bicycle Account 2006” şi programul „Cycle Policy 2002-2012„, toate dezvoltate de primăria oraşului.

Spre deosebire de Copenahga, in consiliul general al urbei noastre dâmboviţene nu există nici un membru al vreunei asociaţii de biciclisti, nici un plan legat de infrastructura ciclistică nu e facut public, avem doar nişte promisiuni de campanie, despre care, ştim foarte bine, sunt vorbe in vânt. Autorităţile asteaptă ca diferite ong-uri sau firme să ia atitudine si să construiască piste sau facilităţi prin metode proprii, vezi campaniile Coca-Cola, Petrom, Raiffeisen etc. şi toate strădaniile asociaţiei BateSaua şi alte asemenea.

De asta m-am hotarat să iau şi eu atitudine, fată de autoritaţi, soferi agresivi in trafic, pietoni necivilizaţi, magazine de biciclete care nu sprijină ciclismul urban. Iau atitudine mergand zilnic cu bicicleta la serviciu, o bicicletă de fete, comoda, frumoasă, să mă observe toţi şoferii care stau dimineaţa blocaţi in trafic si toţi pietonii care-şi lungesc gâtul uitându-se după autobuz :).

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă.

Vedere „din spate” Me, my sister and I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 459,361 hits

%d blogeri au apreciat asta: