Plimbare la Cernica şi Pasărea

iulie 1, 2009 at 12:11 am 3 comentarii

Se anunţa o duminică plicticoasă, cu dormit până târziu şi leneveală butonând telecomanda. Însă m-au scos prietenii din amorţeală şi m-au invitat să vizităm mănăstirile Cernica şi Pasărea, cu bicicletele.

Am descoperit un traseu foarte frumos, la câţiva km de Bucureşti, 2 oaze de linişte şi calm. Fiind duminică, am ascultat puţin slujba în curtea bisericii, pentru că ţinuta de biciclisti în pantaloni scurţi nu ne-a permis să intrăm. Însă corul se auzea minunat – la Cernica erau călugari, iar la Pasărea erau măicuţe. Merită să le vizitezi pentru că îţi vei relaxa ochii şi mintea în curtea frumos îngrijită, cu gazon tăiat şi ronduri de flori, cu case proaspăt văruite, curate, exemplare. Acolo se aud păsările cântând şi miroase frumos, a tămâie, e linişte şi îţi aduni gândurile pe fundalul slujbei religioase.

(sursa foto: Gabi şi Bogdan)

Acum câteva detalii tehnice:

Se iese din Bucureşti prin cartierul Pantelimon, spre Cora. Ajunşi la Agip, în stânga e drumul spre Brăneşti, vechiul drum de mare şi în dreapta e indicator spre Cernica. Drumul e bun, se poate merge cu biciclete de trekking sau chiar şi de oraş, mergeţi cu atenţie prin trafic şi alegeţi o oră matinală pentru plecare, preferabil în weekend ca să evitaţi aglomeraţia. Şi tot la capitolul sfaturi de drum, să aveţi o cameră de rezervă sau petice, pompă şi scule în cazul nefericit al unei pene. Apă găsiţi la fântânile din curtea bisericilor, dar e bine să aveţi la voi de băut şi de ronţăit, poate o ciocolată.

Revenind la traseu, ţineţi drumul spre Cernica pâna ajuneţi la mănăstire, e pe dreapta, n-aveţi cum s-o rataţi. Noi, după ce am vizitat Cernica şi ne-am relaxat pe malul alcului, am vrut s-o tăiem spre Pasărea prin pădure, însă plouase de cu seară şi drumul era înfundat. Am luat-o înapoi pe asfalt până la şoseaua de centură, unde am făcut dreapta ajungând în drumul vechi de mare, spre Brăneşti. Spre mănăstire sunt 2 drumuri: fie faci stânga la indicatorul spre comuna Pasărea şi urmează un drum asfaltat, dar prin pădure, fie mai mergi 2-3 km până la podul peste calea ferată. După pod se intră pe breteaua de pe dreapta şi se face stânga pe sub pod, pe un drum asfaltat tot prin pădure, ce duce direct la popasul Pustnicu. Ajunşi la popas, coborâţi la lac şi veţi vedea în depărtare mănăstirea Pasărea. De-aici urmează un drum foarte frumos prin pădure, pe maginea lacului ce vă scoate înainte de sat şi de aici mai e 1 km, pe drumul principal. La întoarcere, alegeţi celălalt drum ce vă scoate din nou în DN şi apoi spre Bucureşti.

Să vedeţi ce diferit vi se va părea oraşul!

Entry filed under: Trasee de biciclete, cicloturism, ture. Tags: .

Pedalăm în ritm de BestFest bicicleta e din nou la modă

3 comentarii Add your own

 • 1. armin  |  iulie 9, 2009 la 5:38 pm

  cam cati km are intreg traseul ?orientativ

  Răspunde
  • 2. OanaVeloBello  |  iulie 9, 2009 la 5:47 pm

   uff, n-am avut gps si nici macar ciclocomputer sa masuram distanta. dar o sa caut mai multe informatii pe internet si revin cu detalii.

 • 3. gad  |  septembrie 16, 2009 la 11:22 am

  Pe bikemap . net exista cateva mapuri cu Cernica. Si eu ma gandesc sa fac traseul in 1-2 saptamani (cred ca singur:)).

  Fain blogul !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 53 de urmăritori

Blog Stats

 • 477.709 hits

%d blogeri au apreciat: