…laser frate

iulie 2, 2009 at 5:32 pm 2 comentarii

Nu o singură dată vi s-a întâmplat să treacă razant pe lângă voi un şofer neatent sau necivilizat (să nu spun altfel) în timp ce pedalaţi pe marginea şoselei. Pe timp de zi, asta se explică prin rea intenţie, însă pe timp de noapte poate fi din cauză ca semnalul luminos emis de obişnuitul stop de bicicletă nu a fost interpretat corect sau nu a fost văzut la timp.

Alex Tee şi Evan Gant, 2 ingineri de la Altitude, au găsit o soluţie extrem de utilă noaptea, când vizibilitatea redusă  poate duce la accidente. Se numeşte LightLane şi e un dispozitiv ataştat sub şa, ce proiecteză la 10 m în spate,  pe şosea, imaginea unei piste de biciclete.

Stencil-ul şi cele 2 linii ce compun imaginea sunt făcute cu laser ceea ce o face foarte vizibilă, în consecinţă biciclistul este observat mai din timp şi conştientizat ca participant la trafic. Cel mai important e că delimitează vizual spaţiul necesar unui biciclist să pedaleze în siguranţă, nefiind nevoie de pistă sau marcare propriu-zisă a şoselei. Adică fiecare biciclist cu pista lui…sună bine, nuh?! Asta ar rezolva principala problemă cu mersul pe bicicletă noaptea, pe şoselele noastre, deseori iluminate necorespunzător.

Instead of adapting cycling to established bike lanes, the bike lane should adapt to the cyclists. This is the idea behind the LightLane. (Altitude)

Modelul este un prototip, se fac cercetările necesare pentru a aduce dispozitivul la un standard acceptat şi de autorităţile rutiere – se pare că nu peste tot este acceptat laserul ca metodă de semnalizare în trafic.

(Pont de la Alex)

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă, Tips and tricks. Tags: , .

Evoluţia bicicletei în NG bici-eco BestFest

2 comentarii Add your own

 • 1. gabriel solomon  |  iulie 2, 2009 la 5:54 pm

  super misto conceptul,
  insa din video nu pare sa fie inca asa practic, adica mi se pare ca nu sunt prea vizibile.

  Răspunde
  • 2. OanaVeloBello  |  iulie 2, 2009 la 6:22 pm

   Pe site-ul lor chiar spun ca inca cerceteaza care e cea mai buna culoare si unghi sub care sa lumineze a.i. sa obtina maximul de efect. E un proiect ce a participat la un concurs de design, dar nu a castigat premiul. Insa feedbackul utilizatorilor a fost atat de pozitiv incat s-au hotarat sa-l puna in practica. E doar un prototip si daca intri la ei pe site vei gasi rugamintea sa trimiti parerea ta ce ar putea imbunatati conceptul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

 • 459,370 hits

%d blogeri au apreciat asta: