Invitaţie la pedalat în…Austria

august 10, 2009 at 10:27 pm Lasă un comentariu

Zile trecute am primit o invitaţie pe care îmi permit să o public, pentru că este atât de îmbietoare încât cu greu ii poţi rezista:


Salutare,

Sunt Mihai , un român din Austria, un pasionat al mersului pe bicicletă. Locuiesc în regiunea Niederosterreich (Austria de Nord) , în localitatea Strass im Strassertal , la numai 12 km de oraşul Krems an der Donau (după cum numele o spune este un oraş superb pe malul Dunării).

Ţin să vă anunţ că Austria este o ţară splendidă  şi poate fi considerată raiul pe pământ pentru iubitorii de călătorii pe bicicletă. Pe tot teritoriul ţării există trasee turistice special amenajate pentru biciclişti, trasee ce cuprind obiective turistice diverse (muzee de preistorie, ruine ale fostelor cetăţi, parcuri naturale, cetăţi medievale, etc). Traseele sunt piste dedicate special acestui sport, ferite de traficul auto şi dotate cu indicatoare cu informaţii exacte.

Strass im Strassertal este o localitate inclusă în unul din trasee, o localitate ce are două mari atracţii turistice: un sit arheologic unde s-au descoperit oseminte umane vechi de peste 7000 de ani şi ruinele cetăţii Falkenberg, o cetatate medievală ascunsă în pădurea întunecoasă.

Personal am parcurs mai multe trasee turistice, însa acestea sunt doar o mică parte din oceanul de posibilitaţi ce îl ofera această ţară pentru sportul sau turismul pe 2 roţi.

Vă trimit câteva poze cu mine şi bicicleta mea MTB stil classic, poze realizate în diverse locaţii. În curând am să creez un blog unde am să creez articole pentru toate traseleele parcuse de mine şi obiectivele importante vizitate , hărţi ale traseelor , multe poze şi sfaturi.
Am să fac în curând poze cu grupuri de biciclişti de-a lungul treseelor şi o să vedeţi că numărul lor este impresionant.

Dacă vă hotărâţi să veniţi în Austria pentru a practica acest sport vă pot oferi informaţiile utile dorite. Pentru început vă pot spune că :

  • există multiple centre de închiriere biciclete în majoritatea localităţilor de pe trasee
  • trenurile regionale permit trasportul bicicletei în cazul în care doriţi să vă întorceţi altfel decât pe 2 roti , sau în cazul în care apar probleme
  • preţurile de cazare la hoteluri şi pensiuni sunt foarte apropiate de cele din România (intre 25 – 50 euro pe noapte, 25 euro pensiuni de 2 stele si 50 euro hoteluri de maxim 3 stele)
  • experienţa unui traseu este un fragment splendid din viaţa ta, fiecare traseu parcurs este o poveste fascinantă, o experienţă de viaţă , un experiment prin care trăieşti intens viaţa
  • limba germană nu este un instrument obligatoriu , la orice magazin, market, hotel, benzinărie, gară, birou de informaţii, etc se vorbeşte limba engleză, de asemenea veţi intâlni români pe tot cuprinsul Austriei.

Salutări cordiale,
Mihai-George

P7280020

P4090002

P7280002

P.S. Pe Mihai îl găsiţi aici: .viatapedouaroti.blogspot.com

Reclame

Entry filed under: Trasee de biciclete, cicloturism, ture. Tags: , , .

Eu şi Bromptonul meu Cicloturism în Bulgaria – Rusenski Lom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 459,370 hits

%d blogeri au apreciat asta: