Cu bicicleta prin Craiova

august 20, 2009 at 2:43 pm 5 comentarii

By Diana:

Am văzut că există mulţi bucureşteni cărora le este frică de biciclitul în trafic. Din fericire, prin Craiova situaţia nu este la fel.

În centrul oraşului (dragul de el, a fost renovat în forţă în urmă cu 3-4 ani) sunt montate rastele într-un număr chiar mare. Şi stau în general goale. În timpul săptămânii nu prea vin mulţi biciclişti aici. În week-end, centrul se închide (accesul autoturismelor interzis) şi se umple de jucători de baschet sau fotbal şi de tineri pe role sau biciclete. Şi rastele iar rămân goale, căci bicicliştii stau în şa, colindând în sus şi în jos!

P8100624

P8100628

În alte zone din oraş nu îmi aduc aminte să fi văzut prea multe rastele. Piste de biciclişti nu există deloc. Cu toate acestea, străzile sunt primitoare pentru biciclişti, aceştia fiind destul de bine toleraţi în trafic. Pentru mine, traficul devine o problemă doar după ploi, când nu mai pot merge chiar pe marginea drumului din cauza bălţilor.

Pentru o plimbare relaxată, Parcul Romanescu este o alegere excelentă. Include şi un velodrom, unde poţi da ture ca hamsterul. Iar dacă te saturi, poţi să o iei agale cu bicicleta pe alei, peisajul este superb.

P8130897

P8070250

P8130940

Cam atât. Spor la biciclit (oriunde aţi fi)!

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , , , .

NICIODATĂ NU E PREA TÂRZIU… Gasca de fete Batesaua la plecarea tandemului in tara

5 comentarii Add your own

 • 1. ggl  |  august 22, 2009 la 8:51 am

  Ce fain. Până la urmă cred că în orice oraş de provincie e mai ok cu bicicleta decât în Bucureşti. Trafic mai relaxat, mai puţini isterici la volan.

  Răspunde
 • 2. Deni  |  iulie 3, 2010 la 8:34 pm

  Cat de gresit este acest articol…. cu parere de rau spun asta. In TOATE parcurile si gradinile din craiova e interzis accesul pe bicicleta!!! De vreo 3 ori m-au oprit comunitarii si m-au avertizat sa nu mai merg prin parc pentru ca voi primi amenda.. in craiova chiar esti descurajat sa mergi cu bicicleta. eu acum 3 saptamani am invatat sa merg pe bicicleta si acum 2 saptamani mi-am cumparat una. in parc nu am voie sa merg, pe strada inca nu sunt suficient de pregatita sa merg, printre blocuri e full de caini. asa ca..

  Răspunde
  • 3. Dragos  |  mai 27, 2011 la 10:36 am

   Subscriu la ce a spus Deni. In Craiova in Parcul Romanescu este un indicator in care se precizeaza ca nu este voie cu bicla, iar consililu local a votat o hotarare prin care interzice bicla in traficul rutier in zona centrala a Craiovei. Asta nu inseamna ca ne impiedica sa dam ture cu bicla!

 • 4. Vine vremea bicicletelor şi la noi? | Craiova.ro blog  |  iulie 27, 2011 la 1:07 pm

  […] Sursă: https://velobello.wordpress.com/2009/08/20/cu-bicicleta-prin-craiova/ […]

  Răspunde
 • 5. infoINSIDER.ro  |  septembrie 5, 2011 la 2:17 pm

  ”Uite pista nu e pista (..)
  Pista pentru biciclişti din Parcul Romanescu a fost trasată şi inaugurată de edilii craioveni la mijlocul lunii iunie si a dispărut subit (acoperita cu vopsea albastru-gri sa se asorteze cu asfaltul!) la câteva zile de la reinstalarea în funcţie a lui Antonie Solomon, initiativa viceprimarului Mărinică Dincă fiind considerata drept “idee nastrusnica”

  http://infoinsider.ro/2011/09/04/craiova-uite-pista-nu-e-pista-primarul-solomon-s-a-certat-cu-biciclistii-amenda-500-lei-pentru-sportivi/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 53 de urmăritori

Blog Stats

 • 466.452 hits

%d blogeri au apreciat asta: