Biciclete gratis in parcurile Kiseleff si Bazilescu

August 27, 2009 at 2:57 pm 1 comentariu

Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Revolution au pus la dispozitia cetatenilor, incepand de marti, un numar de 150 de biciclete care pot fi inchiriate doar cu buletinul, in parcurile Kiseleff si Bazilescu.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Primariei Sectorului 1, in parcurile Kiseleff si Bazilescu, functioneaza primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania, programul „La Pedale” punand la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete care pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate.

inchirieri-biciclete-parc
Centrele de inchiriere „La Pedale” sunt deschise publicului, de luni pana vineri, de la 10.00 la 18.00, si in week-end, de la 09.00 la 19.00, bicicletele fiind disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti, mai precizeaza sursa citata.

Autoritatile locale ale Sectorului 1 adauga ca inchirierea unei biciclete se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta, care va fi semnat la centrele de inchiriere din parcuri, o bicicleta putand a fi luata pentru maximum doua ore in perimetrul parcurilor.

inchirieri-biciclete-parc
„Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Bunici, parinti, copii, adolescenti se pot bucura, de o plimbare gratuita cu bicicleta in parcuri. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 – copii si adulti, deopotriva – in parcurile noastre, unde, pe langa un ambient placut, pot sa faca miscare cu bicicletele puse la dispozitia lor gratuit de catre Primaria Sectorului 1. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, este o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, sustine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat in comunicat.

Potrivit sursei citate, sunt create astfel, un numar de 18 locuri de munca noi pentru studenti.

sursa: Mediafax

Anunțuri

Entry filed under: Trasee de biciclete, cicloturism, ture. Tags: , , , .

Bike-in – Muzica, filme si delicii pe 2 roti Un nou club BateSaua: parintii biciclisti

1 comentariu Add your own

  • 1. Bogdan  |  Septembrie 1, 2009 la 5:58 pm

    M-am plimbat şi eu cu o bicicletă din aceasta să văd cum merge. Iniţiativa este foarte bună şi sunt pentru cât mai multe iniţiative de acest gen. Este foarte inspirată ideea de a avea biciclete de mărimi diferite, cu cadru şi pentru fete, şi pentru băieţi.

    Nu vreau să fiu carcotaş, dar biclele vor ajunge la fel ca cele de la Cicloteque, dacă nu vor fi îngrijite. Timpul de aşteptare pentru intrarea în posesie a unei biciclete este totuşi mare (doar zece minute când am fost eu) – se completează „Contract de dare în folosinţă” şi „Proces verbal de predare – primire” la fiecare închiriere, apoi se stă la coadă. Dar ţinând cont că este gratuit şi este doar de agrement, probabil e OK.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 455,220 hits

%d blogeri au apreciat asta: