Bicycles for Humanity

Octombrie 9, 2009 at 7:24 pm 1 comentariu

O bicicletă poate schimba o viaţă într-o ţară săracă. Cu toate acestea, pentru milioane de oameni cu veniturile foarte mici, o bicicletă nouă nu este financiar la îndemână. Din acest motiv a luat naştere proiectul “Biciclete pentru umanitate” în septembrie 2005, cu scopul simplu de a colecta biciclete nedorite de oameni pentru a le trimite în ţările în curs de dezvoltare.

Biciclete pentru umanitate”, în parteneriat cu organizaţiile din ţările respective, au reuşit să aducă un numar destul de mare de biciclete şi să le ofere oamenilor un acces îmbunătăţit la alimente şi apă, ocuparea forţei de muncă, sănătate, educaţie şi oportunităţi sociale.

namibia

Cu ajutorul bicicletelor, oamenii s-au putut deplasa dintr-un loc în altul câştigând timp, au putut căra mai uşor bagaje, şi-au trimis copiii la şcoală, au reuşit să aibă un nou loc de muncă-mecanici de biciclete, specializându-se pentru asta.

bicycle mechanic namibia

Biciclete pentru umanitate” este un proiect care se dezvoltă de la un an la altul. Iniţial, în 2006 s-a planificat să se trimită un container de biciclete în Africa de la comunităţile din British Columbia, dar până la urmă s-au trimis patru, ceea ce demontrează faptul ca proiectul a fost apreciat încă de la început.. În anul următor a crescut la opt containere şi sute de persoane au fost fericite ştiind că au contribuit la fericirea altor oameni. În acest an, acesta va fi şaisprezece şi cine ştie câte vor fi anul următor…

container de biciclete1

Aproape toată lumea a mers pe biciclete, toată lumea înţelege valoarea lor şi işi aduce aminte de libertatea pe care a avut-o mergând prima dată pe bicicletă. Pentru milioane de africani care merg o grămadă în căutarea apei, după ajutor medical sau la şcoală, o bicicletă este necesară să se deplaseze şi este primul mod de transport în călătoria lor de la sărăcie la o viaţă mai bună.

namibia

Scopul proiectului este de a ajuta oamenii din ţările slab dezvoltate să obţină acces la mobilitate şi o viaţă mai bună pentru toţi în comunităţile lor. Există multe organizaţii incredibile care sprijină aceste comunităţi şi ele, împreună cu “Biciclete pentru umanitate”, stau la baza schimbărilor în Africa, condusă de convingerea simplă că o bicicleta poate face diferenţa!

bicycle4humanity

Mulţi oameni au biciclete vechi în garaj sau la subsol şi-au urât ani de zile să le arunce sau să le vândă pentru puţini bani, pentru ei valoarea sentimentală valora mai mult decât preţul real. Toate aceste biciclete au poveşti fericite asociate cu aceştia dar totodată, au constatat că pot reprezenta o modalitate de extindere a speranţelor, viselor, aspiraţiilor altor oameni.  Dă-i bicicletei tale o nouă viaţă!

donate a bike

Sursa foto: bicycles for humanity

Anunțuri

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , , , , .

Bike 2 work …si în Florenţa plouă

1 comentariu Add your own

  • 1. NENEA  |  Martie 14, 2011 la 2:31 pm

    VREAU SI EU BICICLETA DONATA DE CINEVA…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 456,262 hits

%d blogeri au apreciat asta: