Doi tandemişti francezi au ajuns în Bucureşti

decembrie 10, 2009 at 1:03 am Un comentariu

Doi viitori ingineri din Paris, Pierre-Olivier Dybman şi Baptiste Michaud, ambii de 23 de ani, şi-au luat o mică vacanţă înainte de începerea unui nou proiect şi au plecat într-o călătorie pe un tandem. Visul lor ar fi fost să plece în America şi să o străbată călare pe bicicletă, dar au ales în cele din urmă să se încălzească prin Europa. Aşa că şi-au facut bagajul şi au plecat din Paris cu destinaţia Istanbul, spre Germania-urmând cursul Dunării până în România. De ce Istanbul? Pentru că tot nu au reuşit ei să biciclească prin America, măcar să vizeze un oraş aflat pe două continente.

sursa foto :  tandonautes.com

Au plecat călare pe un tandem vechi de 70 de ani, găsit în garajul lui Baptiste, după ce l-au „aranjat” şi l-au pregătit de drum. S-au gândit mai întai să meargă fiecare cu bicicleta lui, dar în final au ales tandemul, întrucat se ajutau, comunicau şi păstrau acelaşi ritm. Călătoria lor a fost plină de surprize, au traversat 4 capitale, au cunoscut oameni de culturi diferite, au profitat de ospitalitatea lor pe toată durata călătoriei, reuşind să cheltuiască doar 10 euro pe zi.

sursa foto: Adevărul

Au mers pe drumurile moderne dar aglomerate din Franţa, Germania şi Austria, dar le-au preferat pe cele dinspre Ungaria spre România. „Mai bine să depăşim căruţe cu cai decât să fim depăşiţi de maşini sau de camioane, spune Pierre-Olivier. „Mai bine drumuri neasfaltate, dar cât de cât plate, decât şosele cu asfalt şi cu maşini care circulă cu viteză”, adaugă şi Baptiste.

Au făcut deja aproximativ 2.800 de kilometri din Paris până la Bucureşti, după mai bine de 60 de zile de cînd au plecat şi işi doresc să se întoarcă la Paris până la Crăciun, aşa că drumul până la Istanbul il vor face atât cu bicicleta, cât şi cu vaporul sau cu trenul.

Călătoria pe bicicletă e ceva formidabil. Peisajul e magnific, la fel sunt şi oamenii. Fiecare zi are surprizele ei.– Baptiste Michaud

Româna seamănă atât de tare cu franceza încât reuşim să înţelegem instinctiv această limbă.”-
Pierre-Olivier Dybman

Sursa: Adevărul

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , .

Recicleta prinde aripi! ARGES WINTER MTB MARATON 2010

Un comentariu Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 459,361 hits

%d blogeri au apreciat asta: