Proiectul „Paper Girl”

Martie 15, 2010 at 1:35 pm 4 comentarii

http://yazeero.blogspot.com/2010/03/romanian-papergirl.html

www.romanianpapergirl.com

Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger.

In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrari de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleator, trecatorilor. Oricine poate sa participe!

Intre timp, proiectul a fost adoptat si de alte orase din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton.
Ideea este aceea de a aduce arta catre public intr-un alt fel decat normal; de a surprinde oamenii si de a-i aduce in contact cu arta in viata lor de zi cu zi.

Motto-ul papergirl este: „Oricine primeste o rola e norocos si banii nu pot cumpara norocul!„, in plus, „E mult mai distractiv sa primesti ceva atunci cand nu trebuie sa dai nimic in schimb!„.
Ziarul” pe care il distribuim consta in lucrari de arta rulate impreuna.

Proiectul se desfasoara anual si are 3 etape:
Strangerea lucrarilor
Contributiile artistilor sunt trimise prin posta sau sunt aduse personal si sunt mai apoi incluse in rolele cu lucrari. Nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrarilor trimise, prin urmare, rolele vor contine lucrari originale, printuri si fotografii deopotriva. Fiecare rola va avea 10 lucrari diferite, adica fiecare rola va oferi o combinatie unica de lucrari de arta. Reproducerea lor nu va constitui ocupatia noastra, prin urmare, lucrarile vor fi trimise in forma lor finala.
Expozitia
inainte ca rolele de arta sa fie distribuite, in august, toate lucrarile stranse pot fi vazute intr-o expozitie ce dureaza doua saptamani. O lucrare reprezentativa a fiecarui artist va fi expusa pe perete. Alaturi de lucrarea expusa, celelalte lucrari ale artistului vor putea fi rasfoite de public pentru a avea o imagine completa asupra artistului. La fel ca in strada, lucrarile vor fi liber expuse pentru public. Ele pot fi privite, rasfoite dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite in strada la finalul expozitiei.
Distributia
Cu totii, „papergirls” si „paperboys” se intalnesc intr-o zi prestabilita, pentru a distribui rolele cu lucrari de arta prin oras. Toata lumea este invitata la acest eveniment, indiferent daca a contribuit sau nu cu vreo lucrare de arta, fie ca este un prieten sau un coleg sau pur si simplu o cunostinta venita in vizita! Acest eveniment este punctul culminant al proiectului prin faptul ca aduce impreuna oameni care au lucrat la proiect, oameni care au trimis o lucrare gata-facuta, prieteni, colegi, vecini, etc. Toti cei care participa se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncand trecatorilor cate o rola cu lucrari de arta, in mod aleator. impartind rolele de pe bicicleta ne asiguram de lipsa stereotipurilor in alegerea destinatarilor.
Cuvintele de ordine sunt spontaneitate, adrenalina, distractie! Dupa eveniment, dam o petrecere!

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , , , .

Cu bicicleta la şcoală Cu bicicleta la ZOO…

4 comentarii Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 457,700 hits

%d blogeri au apreciat asta: