Dacă nu-mi iau bicicleta, parcă ies în papuci din casă

ianuarie 26, 2011 at 2:04 am 1 comentariu

Lia Răducanu a învăţat să meargă pe bicicletă ca mulţi dintre noi: ţinută de şea de soră-sa, care i-a dat drumul fără să-i spună. Şi când a aflat, a căzut. Pentru copii, e o experienţă de neuitat, chiar dacă de cele mai multe ori iese cu zgârieturi.

Şi 14 ani mai târziu i-a încolţit din nou gândul unei biciclete. A căutat un Pegas, ca cel pe care a învăţat, dar la fabrica i-au spus că nu se mai fac de anul trecut. A pornit în aventura binecunoscută … eu ce bicicleta îmi iau? Trebuia să fie frumoasă şi să nu coste mult. A căutat pe net apoi a luat magazinele la rând, din Pantelimon până în Decathlon (Militari) pâna când a zis stop, e-a mea! la un DHS roz, ca o bomboană.

Îi zice Pinkie sau Roza, nici n-ar putea alftel şi asta îmi întărește convingerea că femeile cumpără biciclete de oraș în primul rând pentru cum arată. E o chimie extraordinară ce se petrece când o vezi prima dată și zici că e exact ce-ți trebuie și abia apoi verifici dacă are tot ce-i trebuie, gen viteze, schimbătoare, frâne, portbagaj, apărători etc.


Microbul bicicletei a prins-o imediat după ce i-a trecut durerea de fund, că s-a încăpățânat să vină pe bicicletă din zona Carrefour (ieșire A1) până în Tineretului. Acum are o șea cu gel – “a butt saver”.

La început nu s-a aventurat pe stradă, însă de cand cu bikewalk-urile, ciclopromenadele și alte plimbări în grup, a prins curaj. Merge încet, cu atenție și încredere pe prima bandă, la mică distanță de bordură, respectă regulile de circulație și în același timp se bucură de peisaj. E ideea de a te simți bine cu ceea ce faci. Bicicleta nu înseamnă doar un mijloc de transport foarte practic, ci și un mod de a-ți petrece mult mai plăcut statul în trafic. “Nu înțeleg cum de nu mi-am luat mai devreme și nu-mi vine să cred că n-are toată lumea. Dacă nu-mi iau bicicleta unde am treabă, parcă ies în papuci din casă. Îmi e dragă.”


Despre traficul bucureștean, are aceeași părere ca noi toate, că doar nu merge prin aer:

 • șoferi care claxonează în apropiere, unii preventiv, alții să se facă ei observați
 • clasicele “fata se învârte lanțu’, vezi că ai pană etc.” din partea unor “gentelmani”
 • pietoni care se roagă să bată vântu în secunda aia să ți se ridice fusta
 • taiat fața în trafic
 • mitocanii parcați pe piste – frecvent le lipește stickere de avertizare

Bicicleta e cea mai bună investiție; asta și tableta de desenat sunt prietenii mei cei mai buni.” Lia desenează de la 2 ani și acum îi plac fetițele grăsune și pufoase. Dacă vreodată v-ați întrebat cine ne-a făcut fetița ce ne reprezină pe blog și afișul de la SkirtBike….e Lia. Desenele ei sunt vesele și foarte colorate.

În plus, face handmade-uri pentru prieteni, cu drag – oi, pisici, morcovi, omlete, fetițe, chinezi cu pălării, cercei cu scorțișoară și anason, cuișoare sau semințe de platan. De fapt, orice nebunie îi trece prin cap.

 

Și când o să-nvețe să tricoteze, va face ceva și pentru bicicletă – protecție de lanț din lână colorată, manșoane din tricot pe care să le asortați cu mănușile, învelitoare de cadru cu dungi pentru city bikerii urbani ce țin la bicicletele lor pe timp de iarnă.

About these ads

Entry filed under: Portret de biciclistă. Tags: , , , , .

Iarna fără bicicletă Leiden, în lumea bicicletelor

Un comentariu Add your own

 • 1. Doi ani de Velobello « Velobello  |  aprilie 12, 2011 la 5:10 pm

  […] Şaua, Elena Bate Şaua, mămica Simona, Tereza Tranaka, George Hari Popescu, Daniel Vrăbioiu, Lia Răducanu şi tuturor colaboratoarelor noastre, pentru tot ajutorul acordat de-a lungul acestui […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhivă

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Join 52 other followers

Blog Stats

 • 415,455 hits

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 52 other followers

%d bloggers like this: