Sunt bolnavă, dar mă tratez

februarie 14, 2011 at 9:51 am 2 comentarii

MBike a făcut o cercetare amănunţită şi a identificat cele mai comune boli în rândul adulţilor urbani. M-am speriat când m-am recunoscut, pe ici pe colo, în descrierile simptomelor şi îmi caut urgent leac de vindecare. Primul pas a fost făcut – am participat la evenimentul găzduit de MBike prin care fost au premiaţi cei mai pasionaţi biciclişti, în urma concursului I love my bike, desfăşurat pe Facebook.

Această prezentare necesită JavaScript.

Studiul defineşte 3 boli ale omului urban

Birotita – aparent o boala a sistemului locomotor, această afecţiune are aspecte mult mai complexe. Este o boală întâlnită la persoanele adulte care o contactează în mediul birourilor de orice fel. Specialiştii atrag atenţia că birotita este o degenerescenţă care afectează atât sistemele locmotor şi muscular, cât şi pe cel nervos.

Computeroza cronică – această afecţiune degenerativă foarte întâlnită în ultima decadă este cauzată de excesul utilizării computerului. Este semnalată atât la persoanele care lucrează în birouri, cât şi la adolescenţii care abuzează de utilizarea computerului acasă. Malformaţia survine în urma utilizării excesive a computerului timp de ani de zile. Netratată, ea afecteză atât ochii, cât şi creierul.

Fotoliazis – această boală survine la persoanele de vârstă tânără sau adultă în urma serilor lungi petrecute în fotoliul sau canapeaua de acasă, în faţa televizorului, timp de ani de zile. Se manifestă prin lenta dar constanta deformare a trupului, degenerarea sistemului osos şi a celui muscular, afectarea sistemelor respirato şi circulator, scăderea dramatică a rezistenţei la efort fizic şi introducerea unei stări de letargie intelectuală

Leac de vindecare

Dacă şi tu te-ai regăsit printre rândurile de mai sus, să ştii că mai e o soluţie: plimbări de 3 ori pe săptămână cu bicicleta, în aer liber şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Dacă rezultatele terapiei nu se fac simţite după prima săptămână, se recomandă doze crescute de mers pe bicicletă, atât după programul de muncă, cât şi pe timp de weekend, cu prietenii.

Aceasta este nouă campanie ce poartă semnătura agenţiei Frank, susţine motto-ul din acest sezon: Get out and ride! Scopul este de a introduce bicicleta în viaţa de zi cu zi a orăşeanului, de a-l ajuta să conştientizeze cercul vicios în care se află: munceşte n (n>8) ore pe zi, într-un spaţiu  închis şi când ajunge acasă, se trânteşte obosit în fotoliu, în faţa televizorului, pentru că nu mai are energie pentru altceva sau pentru că nu ştie că ar putea să dea o tură în parc pedalând alături de prieteni sau de familie.

Tereza Tranaka, general manager al revistei MBike, apreciază trendul în schimbare al preocupărilor urbane”

Dacă înainte oamenii erau în alertă după bani, după câştig, dezvoltare, acum poate ne-am încetinit un pic ritmul şi ne uitam şi la dezvoltarea personală, la sănătate, la cum ne menţinem în formă, la prieteni.

Noua campanie “Patologia vietii inactive” doreşte să-i îndrume pe aceşti oameni către alegerea perfectă: bicicleta.

Despre cum m-au încercat şi pe mine bolile de mai sus, într-un post viitor. Oare sunt transmisibile, se iau ca gripa,  se moştenesc?

Reclame

Entry filed under: Evenimente, întâlniri, anunţuri. Tags: , , , , , .

Draga mea bicicletă, promit că-ţi iau pompa ta! Povestea 1-Zâmbiriciul şi bicicleta

2 comentarii Add your own

 • 1. Cristian G.  |  februarie 14, 2011 la 10:47 am

  Bicicleta cumparata – checkedk!
  Iesiri cat mai multe cu putinta in oras – checked!

  Liked this post – checked

  See you all on the road 🙂

  Răspunde
 • 2. Robikeadventure  |  aprilie 11, 2011 la 9:45 am

  Multa dreptate poti sa ai, felicitari pentru articol. Hai sa incingem hora mare, sa ne unim fortele si sa punem tara asta in miscare,…pe doua roti. Pe aceasta cale imi cer permisiunea de a publica acest mesaj si pe blogul meu. O zi placuta si spor la pedalat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

 • 459,361 hits

%d blogeri au apreciat asta: