Povestea 7- Pedalând la 45 de ani

Martie 21, 2011 at 10:51 pm 1 comentariu

sursa: handmadeevolution.com

Povestire scrisă de Claudea Fozocas, pentru concursul Veloteca

In ziua când Sebi, colegul meu, mi-a spus ca își duce bicicleta la un atelier din oraș, nu știam ce aventură avea să înceapă pentru mine. Moralul îmi era la pământ și nu găseam ce să fac ca să ies din starea aceea. Il ascultasem pe Sebi care imi povestea despre bicicleta pe care tocmai o cumpărase, doar că acum trebuia sa o ducă la un atelier pentru niște reglaje. Aunci am auzit prima oară despre Marin și marea pasiune a acestuia pentru biciclete. Omul avea un atelier unde muncea și soția lui și așa cum urma să mă conving mai târziu, nu numai că muncea alături de el, dar își împlinea și o pasiune. Așa deodată m-am auzit vorbind, rugându-l pe Sebi să mă ajute să-mi cumpăr și eu una.

La atelierul deschis într-o clădire veche, cu o curticică în jur, stătem descumpănită. M-am îmbărbătat: Gata dacă am zis, am zis, îmi voi cumpăra o bicicletă!

Erau mai multe de vânzare, de toate tipurile și prețurile. Deodată am văzut-o printre celelalte, era roșie, cu șaua nu prea înaltă, ghidon alămiu și cadrul pictat cu floricele galbene. Astea m-au dat gata: floricelele galbene. Am fost surdă la recomandarea lui Marin, specialistul, eu pe asta o voiam și pace. Omul a cedat și eu victorioasă l-am rugat pe Sebi să mi-o ducă acasă. Abia când am rămas în grădina casei, noi două – eu și mândrețea aia roșie cu flori galbene, am început să mă întreb: Ce fac acum? Îmi venea mai mult să râd. La cei peste 45  de ani ai mei, nu pusesem piciorul pe pedală de bicicletă niciodată. Doamne doar ce poate fi așa greu–îmi ziceam. Dar când primele straturi cu fasole semănate de mama, mi-au primit din plin toată greutatea pe care mi-am revărsat-o peste ele, m-am convins ca nu-i o joacă.

La plecarea de la atelier, Marin văzând nepriceperea mea, s-a oferit să mă ajute să învăț, dar a trebuit să mai fac praf și stratul cu morcovi până am înteles că singură, nu fac nimic. Marin avea răbdare multă și tot atâta pricepere. Timp de o săptămână am ieșit la marginea orașului și am început să pedalez. În acest timp mi-a povestit multe despre biciclete si dragoste pentru ele, despre soția care le meșterea și ea, despre băiatul lui. Ăsta a fost norocul meu, mă contaminasem de entuziasmul acestuia .

Până la urmă, l-am ascultat și am schimbat-o pe frumușica cu flori roșii, cu o alta. Dar asta nouă avea șaua la înălțimea șoldului meu și mi se potrivea, nu avea floricele, însă era tot cu cadru roșu, avea suspensii excelente, viteze pe care am învățat să le folosesc. Când nu am mai avut nevoie de Marin și m-am descurcat singură, am început să fac primele trasee. Acum din când în când, la atelierul lui Marin îi fac câte o mică revizie.

La vârsta asta am descoperit așa o bucurie. Pe cărari sau drumuri mai bine sau mai prost asfaltate, e așa de bine când suntem împreună. Uneori când suntem doar noi două, îi cânt și sunt convinsă că  atunci, angrenajele îi funcționează mai bine. Îmi știe bucuriile și mai ales necazurile, nu m-a trădat niciodată.

Articolul de mai sus este înscris la secțiunea “Cea mai bună poveste scrisă de o fată”

Anunțuri

Entry filed under: Concurs Veloteca. Tags: , , .

Bicicleta olandeză Rivel îşi caută stăpână Biking is for Lovers

1 comentariu Add your own

  • 1. Gabriel.GMC  |  Martie 22, 2011 la 12:43 am

    dacă povestea e reală, înseamnă că bunicul meu avea dreptate: pofta vine mâncând!
    he.he.hee… 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 455,233 hits

%d blogeri au apreciat asta: