Ora pământului. Ora bicicletelor

martie 23, 2011 at 2:35 pm 7 comentarii

Bicicletele au un efect magic asupra oamenilor. Există momente de reflecţie pe care numai pedalele ni le pot da. Bicicletele reflectă un alt mod de a privi lumea, o tehnologie ieftină, nepoluantă, care umanizează şi armonizează atât oraşul, cât şi pe locuitorii săi.

Ce este zgomotul oraşelor azi? Este zgomotul maşinilor nu-i aşa? Nu este zgomotul păsărilor, nici a vântului,  este zgomotul acceleraţiilor, al claxoanelor, al frânelor. Un oraş care valideaza bicicletele permite schimbul de politeţuri, de priviri, de experienţe, de contemplări şi gratitudini.

pictures courtesy of Valdinei Calvento (Cabelo)

Pe 26 martie, pentru o oră stingem lumina şi pentru alte câteva ore arătăm că ne pasă de pământul nostru şi că putem face ceva pentru mediul înconjurător.  Pentru respectul faţă de natură, pentru conştientizare, pentru mobilitate, dar şi pentru plăcerea de a pedala, te aşteptăm la evenimentul Mai mult decât o oră pentru planetă.

Ca în fiecare an, WWF invită bucureștenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului București. Evenimentul  se va desfășura sâmbătă, 26 martie, în Piața George Enescu, începând cu ora 17:30. Ne sprijină, ca în fiecare an, ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar și inițiativele Let’s bike it, BikeWalk, Ciclopromenada Nocturnă, Velo Bello, Drumul Bicicletei, Asociațiile Mai Mult Verde, Green Revolution, Recolamp și Bate Șaua.

Sărbătoarea Earth Hour va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Îi așteptăm pe bicicliștii bucureșteni, pentru a realiza împreună următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei -întoarcere în Piața George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizată pe Bikemap.

Pe cei care își doresc să participe la marș, însă nu au o bicicletă acasă, îi așteptăm cu 100 de biciclete puse la dispoziție gratuit de centrele de închiriere I’Velo și Cicloteque.  Îi rugăm pe doritori să își închirieze bicicleta în avans, trimițând un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care să includă numele și numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. După un răgaz pentru a ne trage sufletul, ne vom bucura, din nou, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 vom da cu toții tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound ne va încânta cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Așteptăm confirmarea voastră pe evenimentul de pe Facebook.

Entry filed under: Evenimente, întâlniri, anunţuri. Tags: , , , , .

Din Ciclop în Biciclop Biciclete personalizate

7 comentarii Add your own

 • 1. Psihiatrul Biciclist  |  martie 24, 2011 la 11:53 am

  Nu prea am înţeles exact care e punctul de pornire al marşului. Unde anume pe strada CA Rosetti?

  Răspunde
 • 2. OanaVeloBello  |  martie 24, 2011 la 4:41 pm

  Punctul de intalnire e Piața George Enescu – in zona Ateneului, ora 17.30.

  Răspunde
 • 3. Odden  |  martie 24, 2011 la 10:33 pm

  Stie cineva daca marsul este insotit de politie sau mergem de capul nostru pe traseul mentionat. Marsul este inclus in ”programul” earth hour sau ne strangem si noi asa sa pedalam?

  Răspunde
 • 4. Andreea  |  martie 25, 2011 la 12:22 am

  Marsul este organizat si este inclus in program.

  Răspunde
 • 5. Mai mult decât o oră – Earth Hour « Velobello  |  martie 26, 2011 la 1:19 pm

  […] sărbătorim Ora Pământului printr-o plimbare cu bicicleta. Chiar dacă nu am dinam la bicicletă ca să-mi produc singură energia necesară luminilor de […]

  Răspunde
 • 6. Earth Hour în imagini « Velobello  |  martie 27, 2011 la 1:51 pm

  […] adunat. Am pedalat. Motivul-Earth Hour- mai mult decât o oră pentru planetă. În sfârşit se vede schimbarea în bine pe care o aşteptam demult. Aseară bicicletele de oraş […]

  Răspunde
 • 7. najlepsze dziewczyny  |  septembrie 23, 2014 la 11:56 pm

  I don’t even understand how I ended up here, however I believed this publish was good.
  I don’t realize who you are however definitely you are going to a well-known blogger if you happen to aren’t already.
  Cheers!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 53 de urmăritori

Blog Stats

 • 477.080 hits

%d blogeri au apreciat: