Doi ani de Velobello

aprilie 12, 2011 at 5:09 pm 9 comentarii

Au trecut doi ani de când am zis Salutări biciclistelor!” în primul nostru post pe blogul VeloBelloVă mulţumim dragi cititori şi cititoare că ne-aţi ajutat să creştem mari!

Anul acesta am pedalat sute de kilometri pe străzile Bucureştiului, am descoperit Timişoara pe două roţi, am împărţit arta în stradă pe biciclete, ne-am făcut noi prieteni biciclişti şi ne-am scris gândurile şi peripeţiile ca voi să vă inspiraţi din poveştile noastre.

Bicicleta e un mod de a ne manifesta tinereţea, optimismul, libertatea, revolta, dorinţa de a trăi într-un oraş mai civilizat, curat, european. Blogărim pentru că ne place să povestim şi altora cât de bine ne simţim când pedalăm. Prietenii deja s-au săturat de cât de mult i-am bătut la cap să meargă cu bicicleta, aşa că măcar de gura noastră s-au suit pe şa. Mai scriem pentru că ne citiţi şi ne lăsaţi comentarii sau ne opriţi pe stradă să ne felicitaţi pentru blog. Aceste feedback-uri înseamnă foarte mult pentru noi. Ne place să credem că am inspirat şi încurajat multe domnişoare să pedaleze.

Pe lângă Velobello, susţinem toate comunităţile de biciclişti din ţară şi povestim despre ele într-o rubrică specială în revista MBike. Ne facem timp să mergem la evenimente biciclistice pentru că plimbările în grup sunt unele din cele mai simple forme de activism, spirit civic şi fac parte din viaţa socială şi culturală a unui oraş sănătos. În plus, ele vor fi întotdeauna încurajatoare pentru o biciclistă începătoare.

A fost un an plin, în care am sprijinit foarte mult ciclismul urban, în special în rândul femeilor. Pe 15 mai am invitat doamnele şi domnişoarele la primul eveniment biciclistic destinat lor. Dincolo de miza evenimentului, de a încuraja femeile să meargă pe bicicletă, SkirtBike a fost o adevărată manifestare a feminităţii. Niciodată nu am văzut atâtea bicicliste cochete la un loc. Mulţumim tuturor participantelor pentru ca ni s-au alăturat, în ciuda vremii ploioase.

În iunie, am fost la Velocity, cea mai mare conferinţă din lume, pe tema ciclismului urban. Se organizează în fiecare an, în oraşe diferite şi adună la un loc o seamă importantă de oameni din partea autorităţilor locale €“-ministere de transport şi mediu, primării, oameni cu putere de decizie, ONG-uri şi în final toţi oamenii care iubesc bicicletele. Pentru că iubim bicicletele, am fost şi noi acolo, să învăţam de la alţii cum să facem programe mai bune de promovare a ciclismului urban.

Ce planuri avem pe 2011? Să încurajăm mersul cu bicicleta prin mijloace creative -€“ pictură şi fotografie, să facem o ediţie specială a revistei MBike, destinată în exclusivitate femeilor, să pedalăm pe la munte şi să vă povestim traseele noastre aici, să facem o nouă ediţie SkirtBike cu mult mai multe bicicliste, să continuăm rubrica Portret de biciclistă şi să vă prezentăm biciclistele care ne inspiră pe noi.

Vă mulţumim dragi cititori şi cititoare pentru ca ne-aţi urmărit timp de doi ani, ne-aţi transmis idei bune şi încurajări. Mulţumiri speciale lui Geo Bate Şaua, Elena Bate Şaua, mămica Simona, Tereza Tranaka, George Hari Popescu, Daniel Vrăbioiu,Cati, Lia Răducanu şi tuturor colaboratoarelor noastre, pentru tot ajutorul acordat de-a lungul acestui an.

Dragi bicicliste velobelle, sunteţi minunate, din ce în ce mai cochete şi mai prezente pe străzile Bucureştiului. Vă mulţumim că ne inspiraţi zi de zi!

Credit foto: Daniel Vrăbioiu

Fiţi cu ochii pe noi, urmează Skirtbike doi!

Cu drag,
Oana şi Andreea

Vă mulţumim dragi cititori şi cititoare că ne-aţi ajutat să creştem mare
Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă, Fete pe biciclete, VeloBello fashion. Tags: , , , .

Povestea 12-Picioare puternice, inimă puternică. Guess who’s S…?

9 comentarii Add your own

 • 1. apolloblue  |  aprilie 12, 2011 la 5:17 pm

  La multi aaaaaani!!

  Răspunde
 • 2. Gica Contra  |  aprilie 12, 2011 la 7:15 pm

  La multi ani dar … sa nu ploua din nou ca se pare ca „asa-i traditia”.
  Asa ca mai bine organizati ori skirtbike, ori rainbike in functie de vreme. Si daca e sa ploua, mai bine amanati skirtbike decat sa iasa chinuit.

  Răspunde
 • 3. Tereza Valcan  |  aprilie 12, 2011 la 10:27 pm

  La multi ani dragelor! Voi sunteti sufletul comunitatii de bicicliste, noi va urmam exemplul! Pup cu drag.

  Răspunde
 • 4. simplybike  |  aprilie 13, 2011 la 3:34 pm

  La multi ani! 🙂

  Răspunde
 • 5. Psihiatrul Biciclist  |  aprilie 14, 2011 la 10:15 am

  Dragele noastre bicicliste,
  Mulțumim mult că ne faceți viața mult mai frumoasă.
  Psihiatrul Biciclist.

  Răspunde
 • 6. ed  |  aprilie 15, 2011 la 5:42 am

  abia astept sa va mai vad ca niste curci plouate, cu fustele ude si pline de noroi… 🙂

  Răspunde
  • 7. OanaVeloBello  |  aprilie 15, 2011 la 12:48 pm

   ei…curci plouate suntem cu totii cand mergem pe bicicleta prin ploaie. fuste ude suna bine 🙂 daca ploua…vii sa ne vezi si anu asta?

 • 8. ed  |  aprilie 16, 2011 la 12:08 am

  ador fustele ude si pline de noroi si fetele cu pistrui 😉

  Răspunde
 • 9. Doina  |  aprilie 18, 2011 la 11:41 am

  La multi ani biciclistelor! Sa organizati cat mai multe activitati pentru doamnele si domnisoarele bicicliste si sa convingeti cat mai multa lume de utilitatea acestui sport-mersul pe bicicleta- va transmite mama. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

 • 459,370 hits

%d blogeri au apreciat asta: