Budapest Critical Mass 2011

mai 2, 2011 at 12:23 am 5 comentarii

Ce fac 30.000 de biciclişti când se întâlnesc în acelaşi timp? Nu, n-am greşit zero-urile! Despre asta ne-a povestit Veronica, participantă anul acesta la Critical Mass-ul din Budapesta. Eu mi-am pus masca de uimire şi …m-am uimit în continuare:

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

Deşi nu am mai făcut nicio promisiune, am participat şi la ediţia de primăvară a Masei Critice ungureşti şi îmi face deosebită plăcere să împart experienţa cu voi. A fost mult mai fain decât mă aşteptam, având experienţa plimbării din toamnă (care oricum a fost foarte tare).

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

Traseul a fost foarte frumos pentru că a cuprins multe puncte de mare interes turistic şi a fost super bine coordonat în aşa fel încât oamenii să fie distribuiţi bine pe lungimea traseului şi să nu se mai plimbe pe jos ca în anii trecuţi. Nu zic că nu au fost opriri sau zone foarte aglomerate în care nu aveai cum să stai pe bicicletă, dar au fost foarte puţine aşa că am putut savura evenimentul şi traseul în toată splendoarea lor. Vremea a fost bunicică, iar în ciuda avertizărilor, nu a plouat tot timpul şi nici atât de tare ca la Skirt Bike al nostru.

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

 Spre deosebire de ediţia din toamna trecută, de data aceasta CM nu a avut trafic în paralel pe traseu, dar ţinând cont de mulţimea de oameni prezentă şi de extinderea traseului, oricum nu cred că ar fi fost posibil să fie trafic pe undeva pe durata evenimentului. Am auzit de la prieteni că organizatorii au anunţat aproximativ 30.000 participanţi. Nu pot să fac propria estimare, dar tot ce pot să spun e că am fost foarte impresionată de tot ce s-a întâmplat acolo.

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

La sfârşit, când ne-am adunat în parcul Varosliget de lângă Piaţa Eroilor (a.k.a. Millenium Square) şi am văzut câţi oameni sunt prezenţi, am fost copleşită. Momenul culminant a fost când toată mulţimea de oameni a început să aplaude, să strige, să zăngăne clopoţeii iar apoi să ridice bicicletele conform tradiţiei. M-au trecut fiori, nu ştiam unde să mă uit mai repede. Mă bucur mult că am avut ocazia să experimentez un aşa eveniment!

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

Mai ales că umblă un zvon că această defilare ar fi ultima. Organizatorii nu vor să se mai ocupe ei de  Critical Mass, pentru că nu dă rezultatele pe care ei şi le doresc (participare la trafic ca biciclist cu consecvenţă, nu doar la evenimente de genul de două ori pe an; mai multe piste; mai multă atenţie la biciclişti în trafic; suport din partea autorităţilor).

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

Cu toate astea, cine doreşte să se ocupe de repetarea evenimentelor, ar fi bineveniţi să o facă. Nu ştiu însă cât de adevărat este pentru că e greu să investighezi când nu le cunoşti limba. Sigur vom afla în toamnă 🙂

Critical Mass Budapesta-aprilie 2011

Până atunci, vă doresc mult succes cu tot ce vă propuneţi şi multe fete cochete pe biciclete (la Skirt Bike şi după)!

Vă transmit pupici dulci din Budapesta!
Sper să ne revedem curând 🙂

Vero

Cu drag,
Vero (a.k.a. Recicleta ViitorPlus)

Reclame

Entry filed under: Evenimente, întâlniri, anunţuri. Tags: , , , .

Povestea 19 – Biciclistul călător Cristina velo chic

5 comentarii Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 458,563 hits

%d blogeri au apreciat asta: