Trei zile cu bicicleta prin București

iulie 23, 2011 at 1:13 pm Lasă un comentariu

Cum nu am avut timp să mai scriu pe blog, am să vă povestesc cum m-am plimbat eu cu bicicleta săptămâna trecută, până am făcut bătături în palme. M-am trezit dimineața, cam aproape de prânz aș zice, pe la 10.30, că doar sunt în vacanță. Ce-i drept nu-mi place să mă trezesc la ora asta, mai ales când sunt în București și e foarte cald, dar au tras visele mai mult de mine. Am plecat de-acasă pe la 11 împreună cu bicicleta mea Rih, spre prietena mea Larisa, mare iubitoare de artă, de pisici și mai nou, de biciclete 🙂 Ne-am băut cafeaua împreună și ne-am făcut planuri.

Pe la 12 am mers la Biciclop să iau o Gazelle în teste și mă bucur că am avut ocazia să pedalez pe o astfel de bicicletă (bike review aici).

Am mers împreună până în bd. Lacul Tei, acolo unde am stat tot  anul și mai aveam câte ceva de rezolvat ca să mă mut definitiv. Pe la Lizeanu, m-am întâlnit cu o biciclistă tare drăguță – Florina, studentă la Facultatea de Arhitectură. Mi-a promis că ne vom revedea pe străzile Bucureștiului, dar peste vreo doi ani, căci anul viitor va pleca cu o bursă de studii în Berlin. Succes Florina!

 Apoi am pornit spre Parcul Cișmigiu, trecând prin Parcul Circului – un parc tare drag mie, prin care îmi petrec  adesea timpul. În Cișmigiu m-am întâlnit cu Oana, sora mea, care era tare nerăbdătoare să  vadă cum merge o Gazellă. Am petrecut vreo oră împeună, timp în care am făcut și un photo shooting cu bicicleta.

Apoi am plecat spre Piața Victoriei, unde aveam să mă văd cu Cristina pentru a-i livra tricoul ei cu biciclete.  Cristina are și ea o frumoasă bicicletă Gazelle.

Mi-am continuat drumul spre  Parcul Herăstrău. Acolo mă aștepta Mădălina, o biciclistă cu care m-am împrietenit la SkirtBike. Ne-am plimbat împreună câteva minute, apoi ne-am așezat la povești, timp în care am admirat veverițele jucăușe care se perindau prin fața noastră.

Între timp a venit și Alex, prietenenul meu, am mâncat o înghețată în Herăstrău și am plecat să pedalăm pe străzile Bucureștiului.

Am lăsat bicicleta Gazelle la ea acasă, în curtea celor de la Biciclop și mi-am continuat drumul cu Rih-ul meu.

Într-un final, am ajuns la Facultatea de Medicină Veterinară, acolo unde Alex le predă studenților și își petrece majoritatea timpului.

Bicicletele au înnoptat acolo și noi am plecat din București. A doua zi le-am recuperat și ne-am continuat călătoria, de data asta nu în plimbare, ci fiecare cu treburile lui. Am mers împreună doar până la Parcul Izvor, acolo unde 300 de biciclete roșii așteptau să fie luate acasă.

Eu am fost însoțită de oaia mea.

Între timp mi-am cumpărat pensule și culori din centrul vechi, iar pe la 17.00 am ajuns în parcul Lumea Copiilor, unde ne-am adunat mai mulți să împărțim pliante pentru Cea mai mare oră de sport. Evenimentul are loc azi de la 9.00 la 21.00 în Parcul Lumea Copiilor, iar mai multe detalii aflați pe miscareafacebine.ro

De aici am pornit în altă călătorie în Parcul Tineretului, cu scopul de a înștiința cît mai multă lume.

Niciodată nu am împărțit pliante, dar să știți că a fost tare plăcut să le dai oamenilor de știre de pe bicicletă.

Plimbându-mă șase ore pe zi în parc, am observat schimbarea în bine. Polițiștii patrulează pe cai.

Paznicii merg pe bicicletă.

Părinții ies cu copii în parc.

Și am împărțit pliante până seara.

A treia zi a fost cea mai frumoasă. Puțin mai răcoroasă și mai mulți oameni interesanți. Am întălnit două pălărioase cochete. Am întrebat-o pe cea mică dacă i-ar plăcea să pedaleze pe bicicleta ei și mi-a răspuns că i-ar plăcea să-și ia mama ei o bicicletă nouă și să o plimbe tot așa. Tare drăguțe erau amândouă!

Apoi l-am întâlnit pe nea’ Marin, care pedala pe bicicleta lui, Victoria. Despre asta, am să vă povestesc în detaliu într-un post viitor.

Tot pedalând, mi-au sărit în față Mihaela și Puc. Cățelul Puc era tare încântat că poate lătra la toți cățeii de la înălțime. El s-a obișnuit cu plimbările în coșul de bicicletă, de opt ani de când o acompaniază pe Mihaela în acest fel.

Și uite-așa a fost sfârșitul meu de săptămână. Pedalare plăcută tuturor! Nu uitați azi, cea mai mare oră de sport, în Parcul Lumea Copiilor.

Reclame

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă, Poveşti din şa. Tags: , , , , .

Gazelle test ride Papergirl – bucuria de a dărui arta pe biciclete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 458,703 hits

%d blogeri au apreciat asta: