Papergirl #2

August 27, 2011 at 12:01 pm Lasă un comentariu

Caldură mare mon cher…iar noi ne-am adăpostit preț de câteva minute la umbra frunzelor de viță de vie.  Lola nu prea știa de ce e atâta agitație în curte și de ce se perindă atâția bicicliști prin fața ei.

Venise ziua cea mare și cea mai frumoasă parte a proiectului Papergirl: distribuția lucrărilor de artă pe biciclete. A fost ținută în taină, în mare parte, traseul necunoscut, pentru ca oamenii care se nimereau în calea noastră să fie cu adevărat norocoși.

Ne-am deghizat în papergirls și paperboys, ne-am umplut coșulețele cu role de lucrări de artă, ne-am decorat bicicletele cu stegulețe colorate, am claxonat să răsune Bucureștiul de veselie și am strigat melodios „PAPERGIRL”, ca un fel de chemare – a ajuns arta și pe strada ta.

Lumea din jur mi s-a părut mult mai frumoasă, șoferii mai atenți la bicicliști și mai receptivi, oamenii mai încântați că au primit un cadou de la niște trecători necunoscuți. Nici străinilor care se aflau într-un autobuz turistic nu le-a mai păsat de arhitectura de pe Bulevardul Magheru, îndreptându-și toată atenția asupra noastră.

Anul  acesta lucrările au fost mai variate – de la desene făcute de copii de grădiniță, până la personaje fabuloase și au putut fi admirate timp de două săptămâni în Cool Cat. Clătitele pufoase, pisicile aristocrate, cățelul Lola, universul colorat al lui Alex Sahlean, personajele de poveste ale Alexandrei Albu, benzile desenate ale oamenilor visători, oameni, obiecte și locuri surprinse sau imaginate de diverși artiști, i-au încântat pe cei care și-au făcut timp să viziteze expoziția colectivă.

Alexandra Albu

Alex Sahlean

Despre proiect v-am mai povestit aici. Dacă v-a plăcut inițiativa și vreți să participați la următoarea ediție Papergirl, scrieți-ne la papergirl.ro@gmail.com.

We believe art is for everyone!

foto – BOGDAN DUMITRESCU

Anunțuri

Entry filed under: Bike Art, Evenimente, întâlniri, anunţuri, Fete pe biciclete. Tags: , , , , , , , , .

Papergirl – bucuria de a dărui arta pe biciclete Bicycle Race – Be Freddie for A Day

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 52 de urmăritori

Blog Stats

  • 455,233 hits

%d blogeri au apreciat asta: