Olanda cea plină de biciclete

ianuarie 12, 2012 at 10:56 pm 3 comentarii

Olanda este una din țările cu cele mai multe biciclete pe cap de locuitor, e o țară de vis și a devenit pentru mulți dintre  bicicliști ca visul american. Când am poposit prima oară in Olanda, m-am oprit vreo zece minute în gară. Afară ploua torențial, iar eu nu mă puteam dezlipi din intersecția prin dreptul careia treceau cel puțin cinci bicicliste pe minut.

Am observat că olandezii nu se feresc de bicicletă când este vreme ploiasă, nu poartă cască și nu poartă pelerine. E adevărat că nu au o reacție prea plăcută la insistența capricioasă a vremii, dar nici nu renunță la pedalat. Mai mult decât atât, am observat că biciclistele sunt vizibile pe străzi, așa cum sunt bicicliștii în București, adică în numar muuult mai mare și de zeci de ori mai dese… Se vede chiar multă feminitate în alegerea bicicletelor pentru băieți, care sunt mai mult modele feminine sau cine știe, or fi luat bicicleta consoartei.

Pentru a mă bucura din plin de priveliști, de casele lor ca de turtă dulce, extrem de colorate, de toată agitația și dinamismul creat în jurul bicicletelor, m-am oprit în primul supermarket și-am luat o umbrelă. Mi-am luat jumătatea de braț și am pornit într-o boemă călătorie de dimineața până seara…

Olanda îți lasă cu siguranță un gust plăcut, în orice perioadă ai vizita-o. Oamenii chiar știu să se distreze și cel puțin se deplasează sănătos. Vreau să mă întorc curând acolo. Poate în perioada lalelelor. Vă readuc aminte cum s-a distrat Dana în Olanda 🙂 poate vă fac și vouă poftă.

Să aveți un an plin de călătorii frumoase cu bicicleta sau fără, să cutreierați munții, să respirați aer curat, să faceți ce vă place vouă și să fiți sănătoși… Un an cu spor în toate!

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , , , .

Velocalendar 2012 Brugge, de poveste…

3 comentarii Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te altor 53 de urmăritori

Blog Stats

  • 477.712 hits

%d blogeri au apreciat: