Recicleta prinde aripi!

decembrie 8, 2009 at 11:31 pm 3 comentarii

După două luni de la prima lor apariţie în cadrul Săptămânii Mobilităţii la Bucureşti, Recicletele prind aripi. Au apărut deja primele rezultate. Poate că ar fi trebuit să le vedeţi mai des pe stradă sau bătând la uşa dumneavoastră să vă colecteze hârtia, dar cineva rău intenţionat le-a cam pus beţe în roate. Cu multă dăruire, echipa Viitor Plus a reuşit să depăşească dificultăţile şi să demareze proiectul în forţă, recuperând zilele când nu au putut lucra. Recicletele  colectează doar într-o mică parte a Bucureştiului, evitând cât de cât zonele aglomerate ale oraşului, mai exact în Aviaţiei, Floreasca, Barbu Văcărescu, Dorobanţi, Aviatorilor.

Asociaţia Viitor Plus a creat primul proiect neutru în carbon din România, care are ca scop colectarea deşeurilor de hârtie şi este deschis tuturor firmelor care doresc să recicleze hârtia în fiecare lună. Pe lângă faptul că nu poluează, cargo-bicicletele vor fi conduse de persoane aflate în dificultate, care obţin astfel un loc de muncă. Bicicliştii au o situaţie personală deosebită:  provin din familii cu mulţi membrii, nu au avut posibilitatea să-şi finalizeze studiile pentru că au fost nevoiţi să muncească de mici, au fost exploataţi de foştii angajatori şi au lucrat mult timp « la negru », asociaţia oferindu-le astfel un loc de muncă mult mai plăcut. Când au fost întrebaţi de ce au ales să rămână să lucreze în cadrul proiectului RECICLETA, motivele lor au fost: pentru întreţinerea familiilei, pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului înconjurător şi pentru că le place foarte mult ceea ce fac. Pentru viitor, îşi doresc un volum mai mare de lucru, deci mai multe firme în program care să colecteze hârtia ce le asigură salariul şi extinderea proiectului care să le aducă alţi colegi în aceeaşi situaţie ca a lor.

Primele lor rezultate:

  • 25 de agenţi economici beneficiari ai acestui program
  • 36 recipiente au fost oferite gratuit firmelor beneficiare, pentru colectarea deşeurilor de hârtie; recipientele sunt însoţite de afişe cu regulile unei colectări corecte a deşeurilor de hârtie
  • 2 persoane aflate în dificultate au fost angajate pentru a conduce două reciclete
  • 1560 kg deşeuri de hârtie colectate odată cu primul transport al remorcii la depozitul colectorului
  • 23 copaci maturi salvaţi de la tăiere -cu fiecare tonă de hârtie reciclată, sunt salvaţi de la tăiere 15 copaci maturi
  • câteva sponzorizari
  • apariţii media în presă, radio şi televiziune

Vă propunem să vă alăturaţi acestui program, care promite multe – poate salva copaci de la tăiere, ajută la dezvoltarea pădurilor din România, contribuie la îmbunătăţirea mediului înconjurător, ajută persoane aflate în dificultate, oferă un model comportamental referitor la consum, economie şi mediu.

Entry filed under: Cafeneaua biciclistă. Tags: , , .

Ride for life! Ride for fun! Ride Planet Earth! Doi tandemişti francezi au ajuns în Bucureşti

3 comentarii Add your own

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SkirtBike

SkirtBike

Bicicletăria velobello

Calendar cu biciclete

Susţinem

Let's Do It, Romania!

Arhive

Te anunţăm pe e-mail când scriem pe blog

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

Blog Stats

  • 483.752 hits